Gezinsblad
Roeland Zoete (Soete), geb. ± 1448, ovl. te (...), beroep(en): advocaat, zoon van Jan Zoete (Soete) en Joanna (Jehanne, Jacquemine) vande Capelle
http://users.telenet.be/dirwv/Zoete/bodyZoete.htm
met:
Elisabeth van Vaernewyck, geb. te (...), ovl. 10 jul 1541 te Gent (BelgiÙ), dochter van Jan van Vaernewyck en Elisabeth vander Meersch
http://users.telenet.be/dirwv/Zoete/bodyZoete.htm
1) 4 kinderen Zoete (Soete), geb. te (...), ovl. te (...)
Louise Zoete, trouwt Adolf van Heetvelde, ouders Philip van Heetvelde en Alice van Saemslach, trouwt Willem Hinckaert
Gerard Zoete, overleden 1522
Jan Zoete
Anna Zoete
2) ridder Alexander de Soete (Zoete), geb. ± 1482, ovl. te (...), beroep(en): ridder, heer van Bibroek Duele, gouverneur van Zeeland
http://www.genealogieonline.nl/stamboom-baris/I26955.php
http://nl.wikipedia.org/wiki/Karel_Willem_Ferdinand_van_Brunswijk
Mogelijk zijn Charlotte en Hendrik Karel geen nazaten van Alexander en Joanna. iVerschillende bronnen zijn het er ove eens dat er twaalf kinderen zijn en geen veertien.

Gebeurtenis: gebeurtenis

Gehuwd ± 1502 met:
Johanna (Joanna) van Ranst van Hautin, geb. ± 1487, ovl. voor 8 sep 1557 1e huwelijk 2e huwelijk, dochter van Jan van Ranst van Hautin en Claude (Claudia) van Aerschot - Rivière (de Riveri)
http://www.genealogieonline.nl/stamboom-baris/I26955.php
http://users.telenet.be/dirwv/Zoete/bodyZoete.htm
Geboren in het huis Ranst verkocht zij in 1538 haar helft van het familiekasteel Cantecroy.

Enige eeuwen familiebezit van het huis Ranst (vanaf 1296 toen kasteel Cantecroy in bezit was gekomen van Willem III Berthout) verkocht Johanna van Ranst in 1538 haar helft van dit kasteel aan Hendrikvan Pontaillier, die de andere helft had geërfd.


vrouwe Hautain, Houtain of Houtem

Houtain-le-Val (Waals: Houtin-l'-Vå, Nederlands: Dalhoutem (verouderd)) is een dorp in de Belgische provincie Waals-Brabant en een deelgemeente van Genepiën. De rivier de Dijle ontspringt er. Net tenzuidwesten van het centrum ligt het gehucht Houtain-le-Mont.
Geschiedenis

Op de Ferrariskaart uit de jaren 1770 staat de plaats aangeduid als het dorp Houtain le Val in de Dijlevallei, met op de hoogte net ten zuidwesten het dorp Houtain le Mont. Op het eind van het AncienRégime werden beide plaatsen een gemeente. In 1811 werd de gemeente Houtain-le-Mont al opgeheven en bij Houtain-le-Val aangehecht.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Houtain-le-Val

Gebeurtenis: gebeurtenis
Hoofdindex A-Z