Gezinsblad
Graaf Reginar (Reinier) ("langhals") van Henegouwen, geb. verm. voor 920, ovl. ± 973, Bron Karel de Grote, Bron Wikipedia - Henegouwen / Leuven, zoon van Graaf Reginar II (Reinier) van Henegouwen en Adelaide (Adelheid) (van Bourgondië ?)
Gehuwd ± 948 met:
Adela van Toxandrië (van Leuven), Bron Karel de Grote, Bron Coolen-online (BE), Bron Wikipedia - Henegouwen / Leuven
Over de ouders van Adele bestaat onenigheid. Genoemd worden Hugo III van de Nordgau en Hildegard van Ferrette, maar ook een (onbeschreven) Lambert van Leuven met een onbekende vrouw.

Het is niet helemal zeker of Lambert en Reinier beide kinderen zijn van Adela, mogelijk is Reinier kind van een onbekende vrouw
1) Graaf Lambert ("met de baard") van Leuven, geb. tussen 950 en 986, ovl. 12 sep 1015 te Florennes, doodsoorzaak: Gesneuveld te Florennes, begr. te Nivelles (klooster van St. Geertruid, Bron Karel de Grote, Bron Wikipedia - Henegouwen / Leuven, Bron Tiggelen.net
Lambert wordt in 1003 voor het eerst als Graaf vermeld

Gehuwd ± 985 met:
Gerberga van Nederlotharingen, geb. tussen 970 en 975, ovl. tussen 1008 en 1018 te Nivelles, Bron Karel de Grote, Bron Wikipedia - Henegouwen / Leuven, dochter van Karel van Neder-Lotharingen en Adelheid van Troyes (?)
2) Reinier (Reginar) IV van Henegouwen, geb. na 947, ovl. ± 1013, Bron Wikipedia - Henegouwen / Leuven
Gehuwd ± 966 met:
Hedwig Capet (?), Bron Wikipedia - Henegouwen / Leuven, dochter van Hugues (Hugo) Capet en Adelaide (Adele) ď Aquitaine
Hoofdindex A-Z