Gezinsblad
Eryt Wynrick Eryts van Loen, geb. ± 1315, ovl. Voor 1399 -1400, Bron van Ham (Simjouw), Bron Ketelaars, Bron Max Schellekens met:
Geertruyt Arnt Beys van Coelborne, geb. ± 1320 te Loon op Zand, Bron van Ham (Simjouw), Bron Ketelaars, Bron Max Schellekens, dochter van Aernt Beys Coelborne van Loen en Aleyt
Geertruyt Arnt Beys trouwde met Eryt Wynrick Eryts van Loen, wiens weduwe zij aan het einde van de veertiende eeuw was. Haar kleinzoon en zoon van Aleyt was de priester en investiet van "Zonuwen" (Zon hoven) heer Ghijsselbrecht Back, later kanunnik van de Sint-Jan te īs-Hertogenbosch en de Sint-Jan te Luik (1375-1458), stichter van het Bacx-koorke in de Sint-Jan van īs Hertogenbosch. (bron: Max Sch ellekens, 1967)
1) Aleyt Eryt Wynricx van Loen, geb. ± 1345 te Loon op Zand, Bron van Ham (Simjouw), Bron Ketelaars met:
Henrick Arnt (Ghysels?) Back Van Rijthoven van Loon, geb. ± 1340 te Loon op Zand, ovl. ± 1432, Bron van Ham (Simjouw), Bron Ketelaars, Bron Thijs (heemkunde reusel), zoon van Ghiselbert Jan (Bac) van Loen en Jansdr.Bac Arnt Berthout Bac van Tilburg
Henrick was gegoed te Loon op Zand, te Udenhout, te Tilburg en te 's Hertogenbosch; 1429 - 23 feb - Henrick Bac bezit een hoeve te Loon waaruit hij 216 eikenbomen, allemaal 'kuerbomen' verkoopt. Daarn aast heeft hij een huis in de Sint-Jorisstraat te 's-Hertogenbosch. 1430 - 29 dec - De jonkvrouwen Margriet en Liela, dochters van wijlen Arnt Ghyselbrechts Bac geheten Houtappels verkopen als erfgena men van jonkvrouw Lysbeth Gyselberts Houtappel de helft van een hoeve te Udenhout aan 'die Houtsche straet bijden Dreyboom'. Laureyns Vanny (schoonzoon van Henrick Back van Rijthoven) ziet af van vern adering. Hij geeft de tocht van zijn boerderijen te Loon op Zand en Udenhout aan zijn kinderen die hem daarvoor belonen met een royale lijfrente van 24 mud rogge.
Hoofdindex A-Z