Gezinsblad
Jan Aerts Bertout (Berthout) Bac van Tylborch, geb. Omstreeks 1275 (1300 ???) te verm Tilburg, ovl. voor 12 mrt 1390 ?? (Voor 19 dec 1316??), beroep(en): rentmeester van Hertog Jan, Bron Sambler, Bron Thijs (heemkunde reusel), Bron Wissenburg, Bron Coolen-online (BE), zoon van Arnt (Arnold, Aernout) Geheten Bertout Bac en Jonkvrouw Elisabeth van de Aa
1349 - Jan Bac is rentmeester van de hertog van Brabant. Hij erft van zijn vader het leengoed &235;rfd van Heinric van Ghorpe, die in 1325 schepen van Hilvarenbeek is. Diverse v ermeldingen zijn niet eenduidig wat betreft geboorte en overlijden, vergt nader onderzoek)
met:
2 vrouwen
De eerste relatie van Jan was een "buitenechtelijke" met een onbekende vrouw; de tweede relatie was ook een "buitenechtelijke" en wel met Elisabeth Godin".
Mogelijk is Hadewich (mogelijk ook Lijsbeth of Elsbeen geheten) van Wijffit de derde vrouw van deze Jan. Haar vermoedelijk geboortedatum is 1335. Mogelijk zijn zeven van de elf wvermelde kinderen van deze vrouw. Hadewich is een kleindochter van Hertog Jan II van Brabant, die een afstammeling van Karel de Grote schijnt te zijn.
1) Jansdr.Bac Arnt Berthout Bac van Tilburg, Bron van Ham (Simjouw) met:
Ghiselbert Jan (Bac) van Loen, geb. ± 1315, Bron van Ham (Simjouw), Bron Ketelaars, zoon van Jan van Loen en X. X.
2) Engelberg Bac, geb. ± 1310, ovl. ± 1386, Bron Sambler met:
Groot Wouter "Wolterus" van Berckel, geb. ± 1310, ovl. voor 17 nov 1381, Bron Sambler, Bron Woelmuis, Bron Coolen-online (BE)
3) Arnt (Arnold) Bertout Bac van Tylborch, Bron Thijs (heemkunde reusel), Bron Wissenburg
1350 - Arnt Bac heeft te Westtilburg (Tilburg) de leengoedern 't Eyndoven oft Inthout negen mudzaad groot en ten Broeck vier mudzaad groot. Het laatste ligt westwaarts strekkende langs de gemene straa t die men die Overbacx dijck te Beke weert noemt. Van zijn vader erft hij de kwarttiende te Gorp. In het hertogelijke cijnsboek van 1380 staat hij als Bac Berthout pro Henrico de Gorpe geboekt voor 12 oude denieren, die hij verschuldigd is uit zijn hoeve Gorp.
met:
Margaretha Veermans, Bron Thijs (heemkunde reusel)

Gezinsblad
Jan Aerts Bertout (Berthout) Bac van Tylborch met:
Lijsbeth van Wijfliet, dochter van Jan van Wijnvliet (Wijflit) en Margaretha van Neveken
1) Jan Jan (Johan) Bac van Tylborch (van Wijflit), geb. ± 1360, ovl. Voor 1429 (voor 31 mrt 1421 ??), Bron Woelmuis, Bron Wissenburg
Gehuwd voor 12 mrt 1390 met:
Margriet Willem van Bruheze, geb. ± 1365, ovl. voor 31 mrt 1421, Bron Woelmuis, Bron Wissenburg, Bron Jeanette Berkhof, dochter van Willem Arnts van Bruheze en Katharina van Doerne
Hoofdindex A-Z