Gezinsblad
Olaert Corneliszn van Oostee, Bron Karels-Hulsbos, zoon van Cornelis ... van Oostee en N.N. met:
Digna Anthonisdr van der Heyden (de la Bruyere?), Bron Karels-Hulsbos, dochter van Anthonis ... van der Heyden (de la Bruyere?) en N.N.
1) Suzanna (Susanne) Olaerts van Oostee, Bron Karels-Hulsbos
Gehuwd ± 11 dec 1570 met:
Mr. David van Mauden, geb. tussen 1538 en 1539, ovl. ± 1597 te Vlissingen (?), beroep(en): medicijn fysicus,, Bron Karels-Hulsbos, zoon van Mr. Thomas van Maulden en Petronella s-Donders
doctor in de medicijnen, gezworen medicijn en prelecteur van de chirurgijns te Antwerpen Auteur van: "Bedieninghe der Anatomien" (een praktisch leerboek aangaande de menselijke anatomie; uitgegeven d oor Christophe Plantin in 1583). Hij is mogelijk de reddende chirurgijn geweest voor Willem de Zwijger (Willem van Oranje) op wie op 18 maart 1582 een moordaanslag was gepleegd door Jean Jaurequie. Wi llem (zie: Willem van Oranje in deze genealogie) was door de koning van Spanje (Philip II) in 1580 vogelvrij verklaard. In 1584 werd hij uiteindelijk toch vermoord (door Balthasar Gerards, te Delft). Zijn vrouw Charlotte heeft de zorgen na de 1e moordaanslag waarschijnlijk met haar leven moeten bekopen. Daardoor kon Willem nog eenmaal hertrouwen (met Louise de Coligny), uit welk huwelijk Frederik Hendrik werd geboren. David wordt voor het laatst vermeld in 1597. Zie voor veel meer informatie over David:
www.belsurg.org/imgupload/RBSS/vanhee.pdf
Hoofdindex A-Z