Gezinsblad
Abraham Gilleszn de Fou, geb. te Goes, Bron Fou(w) / Fau, zoon van Gilles Willemse de Fau en Josijntie van Hucht (Gichte? / Guchte?)
Gehuwd 1 nov 1650 te Rotterdam met:
Lijsbeth Jans , Bron Fou(w) / Fau, dochter van Jan (?) ... en N.N.
1) Jan Abrahams de Fou, geb. ged 1 nov 1654 te verm. Rotterdam, beroep(en): molenaar, Bron Kasper, Bron Fou(w) / Fau
RAZE 2115, fol. 117, 24.11.1688 als getuige genoemd: Jan de Fouw, molenaar.
RAZE 2720, transportreg. 's-Heer Arendskerke, fol.124, 20.12.1697: Gillis Udemans namens zijn moeder levert aan Jan de Fouw een huis en herreberge met sijn gevolgh genaemt de Swane staande binnen dese n dorpe aen de houck van de Noortstrate voor &163; 181.0.0. BDG O en Z de Herenstraat, W Adriaan Maartens Onderdijck, N. Cornelis Janse Traas.
RAZE 2738, Reg. van weesakten 's-Heer Arendskerke, 16.8.1700: Jan de Fouw heeft ter weeskamer overgebracht zijn minderjarige weeskinderen hem gebleven bij het overlijden van sijne overleden huijsvrouw e Cornelia Marinus met namen Jan out 15 jaren, Wilhem oudt 14 jaren omtrent, Jacob oudt 11 jaren en Marinus oudt 9 jaren en hij als vader de regtevoogdie over desen aengenomen, Abraham de Fouw als oud ste broeder van deselve de regtwerdervoogdie en sal over dese sake nader worden gehoort. Jan Marns. als oom van de weesen over deselve de toesiende voogdie en hebben dese 2 eerst yder op hunne manne w aerheijt inplaats van eede belooft de voors. wesen ende haare goederen te beste te regeren na haar beste wetenschap.
En alsoo de voors. voogden en schout en schep. ten regten genoegh kennelick is dat ten tijde van het overlijden van sijne gewesene huijsvrouw (als nu tegenwoordigh) sulx weijnige baten boven de lasten overigh zijn geweest, en dat de voors. Jan de Fouw alle deselve sijne weesen nu over de 7 jaren heeft gequeekt, en bij gevolge is dat nogh yts geweest was wel volcomen verteert soude zijn, zoo hebben de voors. vader en voogt met toestaen van schout en schep. op approbatie van den vooght van 's moeders zijde, Jan Marns. voornt. volcomen affstant gedaen van alle pretentien die den voors. Abraham de Fouw ofte andere vier wesen voor haar moederlicke soude commen ofte mogen pretenderen. Actum in kennisse enz. den 16e aug. 1700.
RAZE 2738, 3.2.1718: Abraham en Jan de Fouw met Pieter Corn. Engelsse die voogden zijn over de drie wezen van Jan de Fouw en Maria Deijs verklaren dat Pieter Tromp en Cornelis de Vrient bij testament van Sara Tobiasse en Geertruit tot voogden over de wezen Elijsabet, Pieter en Geertruijt waren gesteld.
Idem, 1.1718: Abraham de Fouw, Jan de Fouw, oudste zonen van hun overleden vader Jan de Fouw hebben van vaders zijde en Pieter Corn. Engelse getrouwd met Johanna Deis van smoeders zijde aangenomen de voogdij over de drie wezen van Jan de Fouw en Maria Deis, genaamd Elijsabet, Jerefas en Geertruit (geen leeftijden genoemd).
met:
Cornelia Marinus , ovl. voor 1693, Bron Kasper, Bron Fou(w) / Fau
2) Josijnken Abrahamsdr de Fou, geb. ged 5 nov 1656 te Rotterdam, Bron Fou(w) / Fau
woonachtig te Delfshaven (Rotterdam)

Gehuwd 19 feb 1681 te īs-Heer Arendskerke met:
Tobias Janse Smit, Bron Fou(w) / Fau, zoon van Jan ... Smit en N.N.
Hoofdindex A-Z