Gezinsblad
Abu al-Qasim Muhammad al-Mu&ltamid, geb. te (...), ovl. ± 1095 te verm. Sevilla (Spanje), Bron Geni.com, zoon van Muhammed al-Mu&ltamid en N.N.
Emir van Sevilla
met:
N.N.
1) Abu Nasir al-Fatah al-Mamun, geb. ± 1072 te Sevilla (Spanje), ovl. 26 mrt 1090 te Almodóvar del Campo (Spanje), doodsoorzaak: gedood op het slagveld, Bron Geni.com met:
Zaida (Isabella) , geb. te (...), ovl. te (...), Bron Wikipedia Lijst der Koningen, Bron KlausJames, Bron Geni.com 1e huwelijk 2e huwelijk
De tweede minnares van Alphonso was Zaida, volgens Spaanse moslimbronnen schoondochter van de moslimkoning van Sevilla Al Mutamid. Zij was de moeder van zijn enige zoon, Sancho, die, ondanks zijn afko mst, tot erfgenaam van zijn vader benoemd zou worden. Zijn zoon Sancho sneuvelt echter in de Slag bij Ucles in 1108. Hierdoor wordt zijn beweduwde dochter Urraca zijn erfgename.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Alfons_VI_van_Le%C3%B3n

Een bron vermeldt Zaida als dochter van Abu, maar dat is waarschijnlijk onjuist (http://klausjames.tripod.com/royal.html); mogelijk is zij de dochter van een voormalige slaaf
Hoofdindex A-Z