Gezinsblad
Pierre de Dammartin, geb. ± 1065, ovl. ± 1107, Bron Stamboom van der Poel, zoon van Hugo (Hugues) de Dammartin en Roiade de Bulles met:
Eustachie ...(?), geb. te (...), ovl. te (...)
1) Raës (met de baard) de Dammartin, geb. ± 1090, ovl. te (...), Bron Wikipedia 4
Een van de eerste gekende heren was Libert de Warfusee, die met Agnes d Awirs gehuwd was. Naar hem verwijst volgende legende: Na het overlijden van Agnes besloot Libert om het kasteel in abdij om te t overen. Op een dag, toen hij de mis aan het vieren was, werd een eenzame ridder aangetrokken door het klokkengelui. Geintrigeerd door de klokken, kwam de ridder de kapel binnen. Daar, onder indruk van de sereniteit van de plek, knielde hij om te bidden. De heer van Lexhy leidde hieruit af dat dit een gentleman was, en nodigde hem uit te overnachten. s Avonds tijdens het gesprek bleek dat de ridder Raes de Dammartin was, een lid van de Franse koninklijke familie. Libert de Warfusee bood hem dan de hand van zijn dochter Alix aan... Hertog Raes de Dammartin en Alix de Warfusee hadden 2 zonen, die als de voorvaders worden beschouwd van de hoogste adel van Luik.

bron: http://www.belgiumview.com/belgiumview/tl1/view0000035.php4

Gehuwd ± 1115 met:
Alix de Warfusée, geb. ± 1091 te (...), ovl. te (...), Bron Wikipedia 4, Bron Stamboom van der Poel, dochter van Libert-Suréal de Warfusée en Agnès d*#039;Awir
Hoofdindex A-Z