Gezinsblad
'Abdu'lláh (Abdallah) ibn Abd al-Moettalib, geb. te (...), ovl. verm. voor 571 te (...), Bron Wikipedia 4, zoon van Abd al-Moettalib ibn Hashim en N.N.
Abdallah = dienaar van God
met:
Aminah bint Wahab, geb. te Medina (Saoudi-Arabië), ovl. ± 576, Bron Wikipedia 4, dochter van Wahab Abd Manaf en N.N.
1) profeet Muhammad (Mohammed) ibn 'Abdu'lláh, geb. FROM ± 569 TO ± 571 te Mekka (Saoudi-Arabië), ovl. 8 jun 632 te Medina (Saoudi-Arabië), beroep(en): Schaapherder, koopman, staatsman, Bron Wikipedia 4, Bron KlausJames
In de islam wordt Mohammed als de laatste profeet en boodschapper gezien die de uiteindelijke openbaring van God (Arabisch:, Allah), de Koran, heeft ontvangen. Door moslims wordt hij daarom aangeduid als het Zegel der Profeten.
---
zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Stamboom_van_Mohammed
en
http://answering-islam.com/family_tree.htm
met:
Khadíjah bint Khuwaylid, geb. ± 555 te Mekka (Saoudi-Arabië), ovl. ± 619 te Mekka (Saoudi-Arabië), Bron Wikipedia 4, dochter van Khuwaylid ibn Asad en N.N.
Khadijah, de dochter van Khuwaylid, was van adellijke afkomst. Zij was degene die Mohammed benaderde voor het huwelijk middels haar vriendin, Nafisah. Khadijah was mooi en intelligent en had veel geer fd van haar vader en haar vorige man. Ze was onafhankelijk en had een goedlopend handelsbedrijf dat ze het liefst zelf beheerde, in een tijd dat de meeste vrouwen niets zelf mochten doen. Velen van de Qoeraisj vroegen haar ten huwelijk, maar werden vriendelijk doch beslist afgewezen. Toen ze Mohammed echter ontmoette, bleek hij de juiste voor haar te zijn. Hij had een goed karakter en kwam uit de meest vooraanstaande familie van de Qoeraisj en had de bijnamen al-Amien (de betrouwbare) en Sadiq (de oprechte). Zij was op haar beurt de enige vrouw die hem had kunnen begrijpen en steunen bij de be proevingen die hem te wachten stonden
(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Khadija)
Hoofdindex A-Z