Gezinsblad
Aristobulus II , geb. te (...), ovl. omstreeks -49 te Rome (Italië), Bron Wikipedia Oudheid, zoon van Alexander Janneüs en Salomè I Alexandra
In 56 v.Chr., een jaar nadat zijn zoon Alexander in Judea een staatsgreep wildeplegen, die op een jammerlijke mislukking uitliep, wist Aristobulus te ontsnappenuit Rome. Hij keerde terug naar Judea en probeerde daar opnieuw de troon voorzich op te eisen en de Hasmoneese staat in ere te herstellen. In de strijd diedaarop uitbrak, raakte hij echter ernstig gewond. Hij werd gevangengenomen enopnieuw naar Rome gestuurd, samen met zijn zoon Antigonus die hem gesteund had.

In 49 v.Chr. liet Gaius Julius Caesar Aristobulus en Antigonus vrij en steldehem twee legioenen ter beschikking om daarmee op te trekken naar Jeruzalem.Het was Caesars bedoeling zo de positie van Pomp eius te verzwakken. Deze opzetwerd echter verijdeld door Scipio Metellus, de schoonvader van Pompeius, dieAristobulus vergiftigde nog voordat hij Rome verlaten kon.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aristobulus_II
---
zie voor verste voorouders in Jeruzalem ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mattathias
met:
N.N.
1) Antigonus , geb. te (...), ovl. te (...)
2) Alexander II van Judea (Juda), geb. te (...), ovl. te (...), Bron Wikipedia Oudheid, Bron Josephus.org met:
Alexandra van Judea (Juda) en Jeruzalem, geb. te (...), ovl. verm. omstreeks -37 te (...), Bron Wikipedia Oudheid, Bron Josephus.org 1e huwelijk 2e huwelijk, dochter van Hyrcanus II en N.N.
Is mogelijk Esther van Jeruzalem (??) volgens http://www.biblesearchers.com/yahshua/davidian/dynasty2.shtmlWivesMattathias
Hoofdindex A-Z