Gezinsblad
koning Alexander I Philhellenos van Macedonië, geb. omstreeks 520 BC, ovl. omstreeks 454 BC, doodsoorzaak: vermoord, Bron Berndjosefjansen Cleopatra, Bron Wikipedia Oudheid
Alexander I geldt als de grondlegger van het Macedonische rijk. Hij reorganiseerde zijn leger en verkreeg het recht de Olympische Spelen bij te wonen, waardoor hij intensief betrokken raakte bij de Gr iekse cultuur, die hij zozeer bewonderde. Hij heeft ook de dichter Pindarus naar zijn hof uitgenodigd en schonk een gouden beeld aan de tempel van Delphi. In 454 v.Chr. werd hij vermoord en na zijn do od werd uiteindelijk zijn zoon Perdikkas koning.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Alexander_I_van_Macedoni%C3%AB
met:
N.N.
1) koning Amynthas van Macedonië, geb. omstreeks 483 BC, ovl. omstreeks 411 BC, doodsoorzaak: vermoord door Archelaos, Bron Berndjosefjansen Cleopatra met:
N.N.
2) koning Perdiccas van Macedonië, geb. omstreeks 485 BC, ovl. omstreeks 413 BC, Bron Wikipedia Oudheid, Bron Berndjosefjansen Cleopatra
Toen Alexander I vermoord werd, besloot de Macedonische volksraad dat hij moest worden opgevolgd door drie volwassen zonen die elk een deel van het land kregen: Philippos, Alcetas en Perdikkas. De dri e broers voerden echter al gauw een onderlinge strijd en de Macedonische volksraad zette Perdikkas' broers af, zodat deze de troon besteeg als Perdikkas II.

Op cultureel gebied zette Perdikkas II het werk van zijn vader voort. Hij haalde veel dichters, filosofen, schrijvers en kunstenaars naar het hof en zorgde zo voor een grote culturele bloei. Hij nodig de zelfs Socrates uit, maar deze weigerde volgens Aristoteles omdat hij de corruptie en slechte reputatie van het hof verafschuwde.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Perdikkas_II_van_Macedoni%C3%AB
met:
... (slavin) , geb. te (...), ovl. te (...), Bron Wikipedia Oudheid
Deze vrouw was waarschijnlijk een slavin van een van Perdiccas´ broers

bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Archelaus_I_of_Macedon
Hoofdindex A-Z