Gezinsblad
koning Perdiccas van Macedonië, geb. omstreeks 485 BC, ovl. omstreeks 413 BC, Bron Wikipedia Oudheid, Bron Berndjosefjansen Cleopatra, zoon van koning Alexander I Philhellenos van Macedonië en N.N.
Toen Alexander I vermoord werd, besloot de Macedonische volksraad dat hij moest worden opgevolgd door drie volwassen zonen die elk een deel van het land kregen: Philippos, Alcetas en Perdikkas. De dri e broers voerden echter al gauw een onderlinge strijd en de Macedonische volksraad zette Perdikkas' broers af, zodat deze de troon besteeg als Perdikkas II.

Op cultureel gebied zette Perdikkas II het werk van zijn vader voort. Hij haalde veel dichters, filosofen, schrijvers en kunstenaars naar het hof en zorgde zo voor een grote culturele bloei. Hij nodig de zelfs Socrates uit, maar deze weigerde volgens Aristoteles omdat hij de corruptie en slechte reputatie van het hof verafschuwde.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Perdikkas_II_van_Macedoni%C3%AB
met:
... (slavin) , geb. te (...), ovl. te (...), Bron Wikipedia Oudheid
Deze vrouw was waarschijnlijk een slavin van een van Perdiccas´ broers

bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Archelaus_I_of_Macedon
1) Archelaüs van Macedonië, geb. omstreeks 450 BC, ovl. omstreeks 399 BC, doodsoorzaak: vermoord door Craterus, Bron Wikipedia Oudheid, Bron Berndjosefjansen Cleopatra
Hij verzekerde zichzelf van de troonopvolging door al zijn mannelijke rivalen uit de weg te ruimen: zijn halfbroer (een kind van zeven!), zijn oom Alcetas en diens zoon Alexander. Alsof dat niet volst ond huwde hij ook nog met Kleopatra, de jonge weduwe van zijn vader. In Plato's dialoog Gorgias wordt Archelaus I dan ook getypeerd als een voorbeeld van een gewetenloze, maar succesvolle vorst, en wo rdt eraan getwijfeld of zo iemand wel gelukkig kan zijn.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Archela%C3%BCs_I_van_Macedoni%C3%AB

Gehuwd verm. 411 BC met:
Kleopatra I (???) , geb. te (...), ovl. te (...) 1e huwelijk 2e huwelijk

Gezinsblad
koning Perdiccas van Macedonië met:
Kleopatra I (???) , geb. te (...), ovl. te (...) 1e huwelijk 2e huwelijk
Hoofdindex A-Z