Gezinsblad
Cornelis ...? Rosemont (wordt: Roozemond), geb. te Sluis ??, ovl. te Sint Annaland ???, zoon van Floris de Roesemont en Sara N.N.
Zeker is, dat er een Florijntje Cornelisdr en een Lowijs Cornelisz in Sint Annaland stonden geregistreerd (deels gebaseerd op mondelinge bron, die niet genoemd wil worden). Logischerwijs moet er dan m instens ene Cornelis ... Ro(o)semont hebben bestaan. De aanname van het bestaan van minstens ene Cornelis is dus weliswaar niet bewezen, maar toch zeer aannemelijk. Mogelijk hebben er twee Cornelissen bestaan, maar vanwege het feit dat er geen verdere Ro(o)semonden zijn behalve Florijntje en Lowijs, wordt vooralsnog aangenomen dat er sprake is geweest van een (1) Cornelis. Of deze Cornelis ook we rkelijk de zoon is van Floris de Roesmont is ook in zekere zin speculatief, maar gezien het ontbreken van verdere vermeldingen van Roes(e)monts of Ro(o)semonden in de Zeeuwse omgeving van die tijd toc h niet geheel onwaarschijnlijk.
met:
X. X.
1) Lowijs Cornelisse Rosemont, geb. ± 1642 te Sint Annaland, beroep(en): Metselaar, Bron Wouter Claes, Bron Zeeuws Archief
Gehuwd 6 apr 1669 te Sint Annaland met:
Matje (Maaycken, Maaijken?) Crijns van Zierveld, geb. ± 1645 te Sint Annaland, Bron Wouter Claes, Bron Gutteling, Bron Zeeuwen Gezocht, dochter van Quirijn (Krijn) Pieters van Siervelt en Helena (Leuntje)
2) Florijntje Cornelisd. Ro(o)semont (Rozemond?), geb. tussen ± 1640 en 1650, ovl. voor 19 feb 1697, Bron Loculus met:
Jan Dingnisse van der Welle, geb. ± 1640 te Sint Annaland, ovl. 18 jul 1720, begr. te Sint Annaland 18 jul 1720, Bron Loculus, zoon van Dingnis Leunisse van der Welle en Cristinka (Corsijntje) Jans
Hoofdindex A-Z