Gezinsblad
Chlodwig van Keulen, geb. ± 415, ovl. ± 450, Bron Planete-genealogie Guchez, zoon van Chlodio (de langharige koning) en N.N. met:
Basina (Basine) van Saksen, geb. ± 425, ovl. ± 476, Bron Planete-genealogie Guchez, dochter van Widelphe van Saksen en Amalaberge der Oostgoten
1) Basena (Basina) van Thüringen (van Keulen), geb. tussen 429 en 445 te Thuringia (Duitsland), ovl. FROM ± 480 TO ± 491, Bron Hintjes, Bron Prin 2855, Bron Planete-genealogie Guchez
Basina was een Saksische prinses en werd koningin van Th&239;ntrigeerd door de overlevering van Basina: ze speelde een rol als een speler en niet als figurant, wat niet vreemd is voor de vrouwen van de Franken maar wel erg ongewoon voor de Romeinen.

Basina betekent waarschijnlijk bazin
met:
Childerik der Merovingen, geb. tussen 433 en 436 te Westfalen (Duitsland), ovl. 26 nov 481 te Doornik (= Tournai, België), Bron Hintjes, Bron Prin 2855, zoon van Merovech (der Merovingen) en N.N.
Het graf van Childerik werd op 27 mei 1653 intact gevonden onder de Sint-Brixiuskerk te Doornik, met 21 paardenoffers, een complete wapenrusting (zwaard, messen, werpbijl, lans, schild), een muntschat en talrijke juwelen en een gouden stierenkop. Het was duidelijk geen christelijk graf. De schatten werden geschonken aan koning Lodewijk XIV van Frankrijk (die er volgens de overlevering niet blij me e was) en werden in 1831 gestolen. Op enkele stukken na zijn alle juwelen toen omgesmolten. De gouden bijen die op de mantel van Childerik waren gestikt, inspireerden Napoleon bij de symboliek van zij n keizerrijk.

(bron met nog meer interessante informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Childerik_I )

Hoofdindex A-Z